Submit Your Online Inquiry
Inquire Now
English / Srpski
Raduje me što mogu da vam poželim dobrodošlicu u Internacionalnu školu u Beogradu (ISB).
 
ISB je već preko sedamdeset godina predvodnica u međunarodnom obrazovanju u Beogradu. Mi smo istinski internacionalna škola i prvi izbor diplomatske i poslovne zajednice u Srbiji čiji predstavnici dolaze iz svih krajeva sveta. Ambiciozni smo i težimo tome da naši učenici budu uspešni gde god da se nađu u svetu i da postižu izuzetne uspehe u svim razdobljima života. Rezultati naših učenika na IB ispitima su redovno među najboljima u svetu, a naši maturanti se upisuju na najbolje svetske univerzitete.
 
Međutim, ovo je samo deo priče; mi istovremeno osposobljavamo učenike da steknu moderne veštine i osobine i da usvoje savremene koncepte koji ih pripremaju za promenljivu, globalno povezanu i tehnologijom bogatu budućnost. Naša škola je jedina internacionalna škola u Beogradu koja je autorizovana za sva tri International Baccalaureate® programa, a naši PYP, MYP i DP programi su osmišljeni tako da pružaju pravi balans izazova i podrške kroz istinski globalnu perspektivu.
 
Ovo je mesto gde učenike negujemo i usmeravamo da da sticanje znanja uzmu u svoje ruke uzmu u sopstvene ruke, gde su učenici angažovani i aktivni učesnici u učenju o realnom svetu, kritičkom razmišljanju i rešavanju problema.
 
Naši nastavnici su posvećeni profesionalci, od kojih većina ima i po nekoliko diploma mastera iz svojih oblasti. Oni kreiraju svrsishodnu, inspirativnu i personalizovanu sredinu za učenje, u čijem je središtu učenik, a koja je osmišljena tako da se svakom učeniku pristupa individualno. 
 
Srećni smo da su roditelji naših učenika aktivni učesnici u životima svoje dece, kao i u školskoj zajednici. Naša Asocijacija roditelja, nastavnika i učenika (PTSA) je veoma posvećena i tokom cele godine organizuje događaje i okupljanja, na taj način pružajući podršku školi. Naš Školski odbor izdvaja vreme i ulaže svoja stručna znanja kako bi se obezbedio stalni napredak programa i usluga koje pružamo svoj našoj deci. U tom smislu, mi smo bliska zajednica u kojoj jedni drugima pružamo podršku, a naši učenicu su u centru naše pažnje. 
 
Ma koliko se trudili, stanice ovog vebsajta mogu pružiti samo mali uvid u to ko smo zaista mi i na koji način stavljamo učenike i učenje u središte svega što radimo. Srdačno vas pozivam da nas posetite kada god možete. Mi smo veoma ponosni na našu školu i uvek ćemo izdvojiti vreme da vam je pokažemo.
 
ISB je zajednica u kojoj sarađujemo i učimo i koja inspiriše svoje učenike, ohrabruje ih i osposobljava da budu uspešni i daju konstruktivni doprinos društvu u kome žive.
 
Andrew Derry
Direktor